Tuesday, November 15, 2011

Blueberry-Lemon Cake


Blåbär-Citronkaka

2,5 dl socker
120 g smör, mjukt
2 ägg
0,5 dl mandelmjöl
3 dl mjöl
0,5 msk citronsaft
1 tsk citronskal
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl gräddfil
0,3 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver

Smörj en ugnsfast form och strö över socker, ställ åt sidan.
I en skål, vispa smör och socker fluffigt, blanda i mandel och citronsaft och -skal. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl efter varje ägg. Ha i vaniljsocker. I en liten skål, kombinera gräddfil och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver i sockerblandningen växelvis med gräddfilsblandningen. Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 ° i 45-55 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan du avlägsnar kakan från formen.
Blanda florsocker och vatten till glasyren och häll på kakan.


Blueberry-Lemon Cake

2,5 dl sugar
120 g butter, soft
2 egg
0,5 dl almond flour
3 dl flour
0,5 tbsp lemon juice
1 tsp lemon zest
1 tsp vanilla sugar
1,2 dl sour cream
0,3 dl milk
0,5 tsp baking powder

Glaze
icing sugar
water

Grease a baking pan and set aside. In a bowl, cream butter and sugar until light and fluffy; beat in almond, and lemon zest and -juice until combined. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Beat in vanilla. In a small bowl, combine sour cream and milk. Combine the flour, baking soda, add to the creamed mixture alternately with sour cream mixture, beating well after each addition. Pour into prepared pan. Bake at 175° for 45-55 minutes . Cool for 10 minutes before removing from pan. Let cool completely. Combine icing sugar and water to achieve desired consistency, drizzle over cake. 

17 comments:

  1. Mmmhhh, it looks incredibly delicious!

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  2. Rosa: Thanks :)

    Tina: Tack!

    Sofie Tack :)

    Matarkivet: Tack så mycket!

    Vardagslyx: Tack :)

    ReplyDelete
  3. Åh, dina bilder är så fina, man blir verkligen sugen!

    ReplyDelete
  4. åh de där ser farligt gott ut.älskar blåbär och med citron i spetsen så kan de bara bli supergott

    ReplyDelete
  5. Jag försökte mig på blåbärskaka ala Leljla Bakar i söndags, men inte blev den särskilt god, jag tror jag råkade röra lite för mycket, men den här ser ju ljuvlig ut!

    ReplyDelete
  6. Mums, blåbär i kakor blir så saftigt och gott och samtidigt en frisk smak av citron. Antar att man kan öka mängden mjöl och ta bort mandelmjölet?

    Må så gott!

    ReplyDelete
  7. Men du, så gott! Jag blir förlägen över mina recept på helt vanliga blåbärspajer när jag ser dina recept som alltid har en twist. Kankse testar även denna....Hoppas du har en finfin vecka.

    ReplyDelete
  8. åh wow, den ser ju helt fantastisk ut, du är inte klok som bakar sådana här godsaker! Jag kommer drömma om blåbär och citronbröllop inatt <3

    ReplyDelete
  9. Helena: Tack :)

    Smulansbakblogg: Tack!

    Amy: Tack :)

    Moma: Tack så mycket!

    Malin: :)

    Susanne: Ja, man kan ta ersätta mandelmjölet med vetemjöl! Ha det bra!

    Linda: Så snällt av dig att säga! Tack! Ha en fin vecka!

    Alexandra: Tack!! :)

    ReplyDelete
  10. Vilka sommar-vibbar jag fick nu! Det ser ut som en toppenkaka!

    ReplyDelete