Det här är en saftig och god kaka!

This is a moist and delicious cake!

Äpple-kanelkaka

175 g smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

3 dl gräddfil

4,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt
Fyllning:

1 dl strösocker
3 msk kanel
1-2 rivet äppel

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en bakform.
Rör smör och socker luftigt. Blanda sedan ner äggen ett i taget och gräddfilen.
Blanda i de torra ingredienserna. Häll hälften av smeten i formen och ha på hälften av kanel-sockerblandningen och allt rivet äppel. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Grädda kakan i 50-60 minuter. Testa med en sticka om den är färdig.



Apple-Cinnamon cake

175 g butter 

2,5 dl sugar 

2 eggs 

3 dl sour cream 

4,5 dl flour 

2 tsp vanilla sugar 

1 tbsp baking powder 

pinch salt

Filling
1 dl granulated sugar
3 tbsp cinnamon
1-2 grated apple

Preheat the oven to 175 degrees and grease a baking pan.
Stir butter and sugar until fluffy. Then mix in the eggs one at a time and sour cream. Mix in the dry ingredients and stir. Pour half the batter in the pan and sprinkle with half of the cinnamon-sugar mixture and all the grated apple. Add the rest of the batter and sprinkle with remaining cinnamon-sugar. Bake the cake for 50-60 minutes. Test with a toothpick if it is ready.