Sunday, October 9, 2011

Rucola-Tomato Quiche


Rucola-tomatpaj
2 dl fullkornsmjöl

0,5-1 dl havregryn

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl smält margarin
½ dl kvarg

½ dl vatten

100 g rucola
1 lök
1 vitlöksklyfta
100 g soltorkad tomat
körsbärstomater
oliver
100-150 g feta

Blanda de torra ingredienserna och rör i margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna en stund. Ha i rucola och soltorkad tomat. Fyll pajskalet med rucolablandningen och lägg på skivade tomater, oliver och feta. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Rucola-Tomato Quiche
2 dl whole meal

0,5-1 dl oatmeal

½ tsp baking powder

½ tsp salt

½ dl melted margarine
½ dl quark

½ dl water

100 rucola
1 onion
1 garlic clove
100 g sundried tomato
cherry tomatoes
olives
100-150 g feta

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes. Chop the onion and garlic and fry in skillet for a while. Add rucola and sun-dried tomatoes. Fill pie shell with rucola mixture and add sliced tomatoes, olives and feta. Bake at 200 degrees for 20 minutes.

9 comments:

  1. Annorlunda utan äggstanning. Ser gott ut! :)

    ReplyDelete
  2. Skulle precis skriva samma sak, spännande att inte använda äggstanning! Blir lite mer pizzaaktigt sådär ;) Låter toppengott, den innehåller alla favoriter!

    ReplyDelete
  3. Amy: Tack! Skulle även passa bra att ha lite pesto på botten!

    Alexandra: :) Tack!

    ReplyDelete
  4. Vilket bra recept på pajdegen, passar oss utmärkt. Ruccola är något som vi lätt snöar in på, det är så användbart.

    ReplyDelete
  5. Gud så gott. Jag gjorde också någon paj utan äggstanning och hade då tapenade i botten.

    ReplyDelete
  6. Mårtenssons kök: Ja, pajdegen blir god :)

    Remsan: Tack :) tapenade kunde vara gott också att ha på pajbotten!

    ReplyDelete
  7. Vilken fin paj och det låter väldigt gott med havregryn i skalet. Perfekt på en buffé!

    ReplyDelete
  8. Vilket bra recept på pajbotten, en tråkig botten drar helt enkelt ner hela pajen :)

    ReplyDelete
  9. Ann-Louise: Tack!

    Johanna: Stämmer och tack!

    ReplyDelete