Monday, October 17, 2011

Roasted Pumpkin Seeds

När du använder pumpa i matlagning skall du ta tillvara pumpafrön. Rostade och saltade pumpafrön får en god nötaktig smak. De kan även smaksättas med söta och salta kryddor. Pumpafrön har många hälsofördelar, eftersom de är en bra källa till protein, zink, mangnesium och vitaminer.

When you use pumpkin for cooking, you should also use the pumpkin seeds. Roasted and salted pumpkin seeds have a good nutty flavor. They can also be flavored with sweet and savory spices. Pumpkin seeds have many health benefits, because they are a good source of protein, zinc, mangnesium and vitamins.


Rostade pumpafrön

pumpafrön
salt
olja

Skölj pumpafrön under kallt vatten. Placera pumpafrön på en oljad plåt. Strö över salt och grädda i 160 grader ca 25 minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät behållare.

Roasted Pumpkin Seeds

pumpkin seeds
salt
oil

Rinse pumpkin seeds under cold water and pick out the pulp and strings. Place the pumpkin seeds on an oiled baking sheet. Sprinkle with salt and bake at 160 degrees about 25 minutes, stirring after 10 minutes. Let cool and store in an airtight container.

10 comments:

  1. i really like your food pictures and want to invite you to try out tastingspot.com. it's for anyone that just wants another place to submit photos and share it will other foodies. It’s still in beta version, but would love for you to start adding some photos and help get it going.

    ReplyDelete
  2. Ja, det är riktigt gott att baka med pumpafrön :-)
    Och Fina bilder som vanligt.

    ReplyDelete
  3. Foodie: Thanks! I will take a look at it!

    Jenny: Tack snälla du!

    ReplyDelete
  4. Rostade pumpafrön kan man även äta bara sådär, så himla gott! :)

    ReplyDelete
  5. I don't waste much, but I've never thought to roast pumpkin seeds. I think this is a great idea. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  6. Ja, det är så gott att rosta pumpakärnorna. Men det är lite pilligt att göra dem rena så de går att rosta tycker jag.

    ReplyDelete
  7. Amy: Ja, visst är det :)

    Mary: Thanks! They are really delicious roasted!

    Remsan: Ja, lite pilligt är det, men värt mödan :)

    ReplyDelete
  8. Haha, jag brukar slänga dem och köpa färdigrostade i affären *rodnar* Men jag håller med Remsan, det är ju pilligt! Jaja, jag får nog göra det nästa gång då ;)

    ReplyDelete
  9. Alexandra: Ja, testa! Det går så fort ändå :)

    Pam: :)

    ReplyDelete