Monday, October 10, 2011

Lentil Balls

Receptet hittade jag hos Stonesoup. Använd kryddor efter smak. Detta är ett recept jag kommer att göra på nytt. De blir goda och passar bra tillsammans med en smakrik tomatsås.

I found this recipe at Stonesoup. Use whatever spices you like. This is a recipe I will make again. The balls are good and goes well with a tasty tomato sauce.


Linsbullar med tomatsås

2 dl gröna linser, kokta
1 ägg
1 dl mandel, mald
kryddor

Mosa linserna grovt med en gaffel och blanda i mandel, ägg och valfria kryddor. Häll tomatsås i en ugnsäker form och rulla bollar av linsröran, som du lägger i tomatsåsen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med parmesan och sallad.


Lentil balls with Tomato sauce

2 dl green lentils, cooked
1 egg
1 dl almond, ground
seasoning

Roughly mash the lentils with a fork, add almond, egg and season. Mix. Place tomato sauce in a oven proof dish and form the lentil mixture into balls and place them in the sauce. Bake at 200 degrees for 20 minutes. Serve with parmesan and salad. 

15 comments:

  1. These look lovely! A nice change from meat, and I like the fact that the ingredients list isn't miles long like it sometimes is with veggie dishes!

    ReplyDelete
  2. Vilken kul och spännande rätt!

    ReplyDelete
  3. Jenny: Javisst :)

    Amy: Tack!

    Ruth: Thanks! This is a very easy recipe :)

    Dagmar: Jaa!!

    ReplyDelete
  4. Perfekt recept för alla oss vegetarianer! Få men goda ingredienser och matigt som bara den <3

    ReplyDelete
  5. Så enkelt det verkar, hur var smaken undrar också vi.

    ReplyDelete
  6. Verkar grymma! Hur stora gjorde du bollarna? Håller de ihop bra?

    ReplyDelete
  7. tina: Ja, vi gillade dessa bollar. Du kan krydda dem enligt egen smak och tomatsåsen ger också smak till dessa!

    Alexandra: Exakt!

    karin: Ja, det tyckte jag också!

    Mårtenssons kök: Ja, verkligen enkelt och goda var de också. Använd kryddor enligt smak. Jag hade i salt, peppar och basilika! Och tomatsåsen är pricken på i:et :) Kan tänka mig att riven ost i smeten skulle också passa bra!

    Kim: Jag gjorde matskedsstora bollar och även om de är mjuka i konsistensen, håller de ihop! Man behöver inte mosa linserna fint!

    ReplyDelete
  8. Dessa ska jag testa! Är alltid på jakt efter burgare/bollar som håller ihop.

    ReplyDelete
  9. Jag älskar att äta sötsaker och godis, kommer jag att göra detta recept för små barn och för mig själv också, tack för att dela den

    ReplyDelete