Citrus Pudding
30 g butter, soft
1 dl sugar
2 egg yolks
2 egg whites
1 dl milk
0,6 dl citrus juice
1 tbsp finely grated
citrus zest
Preheat the oven to
180 degrees. Lightly grease six ramekins and set aside. Cream the butter and
sugar in a bowl using electric beaters until fluffy. Add the egg yolks one at a
time, beating well after each addition. Stir in the citrus juice, citrus zest,
milk and flour, mixing well.
Whisk the egg whites
in a clean, dry bowl until stiff peaks form. Then gently fold them into the
batter. Spoon the mixture into the ramekins. Put them in a large baking pan and
pour in enough hot water so that the water is halfway up the sides of the
ramekins. Bake for 20-25 minutes or until golden. Serve warm with ice cream.
Citrus-pudding
30 g smör, mjukt
1 dl socker
2 äggulor
2 äggvitor
1 dl mjölk
0,6 dl citrusjuice
1 msk finrivet citrusskal
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj sex ramekins
och ställ åt sidan. Vispa smör och socker i en skål pösigt. Tillsätt äggulorna
en i taget, vispa väl efter varje tillsats. Rör i citrusjuice, citrusskal,
mjölk och mjöl, blanda väl.
Vispa äggvitorna i en ren och torr skål tills det
formas styva toppar. Blanda försiktigt in dem i smeten. Häll blandningen i portionsformar.
Lägg dem i en stor bakform och häll i tillräckligt varmt vatten så att vattnet når
halvvägs upp på sidorna av formarna. Grädda i 20-25 minuter eller tills
gyllene. Servera varma med glass.
4 Comments
Citron är ju SÅ gott i bakat och desserter, jag är säker på att denna pudding är otroligt mumsig <3
ReplyDeleteAlexandra: Tack och ja, citron passar så bra i bakverk!
ReplyDeleteSyrligt passar mina smaklökar otroligt bra så denna rätt skall jag prova! :-)
ReplyDeleteTina: Ja, vad roligt! Hoppas du tycker om den!
ReplyDelete