Sunday, July 3, 2011

Quiche


Saltig paj med pesto och grönsaker
Pajbotten

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl fullkornsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl smält margarin
½ dl kvarg

½ dl vatten

Fyllning

grillade grönsaker
2 ägg
2 dl mjölk
riven ost
2 msk pesto

Blanda de torra ingredienserna och rör i margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Fyll skalet med grillade grönsaker. Bland ihop ägg, mjölk och pesto och häll på fyllningen. Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter.


Savoury quiche with pesto and vegetables
Crust

1 dl flour

1 dl oatmeal

1 dl whole meal

½ tsp baking powder

½ tsp salt

½ dl melted margarine
½ dl quark

½ dl water

Filling

grilled vegetables
2 egg
2 dl milk
grated cheese
2 tbsp pesto

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes.
Fill the shell with grilled vegetables. Mix together eggs, milk and pesto and pour over the vegetables. Bake at 200 degrees for 30-40 minutes.

7 comments:

  1. Yum! Lovely savoury tart, perfect for the weekend!

    ReplyDelete
  2. smaskigt gott med saltig paj:))
    Onskar en underbar Sondag,
    Nena

    ReplyDelete
  3. Maria: Thanks!

    Nena: Javisst är det! Skön söndag till dig också :)

    ReplyDelete
  4. Spännande med ett lite annorlunda recept på pajdeg, låter väldigt gott.

    ReplyDelete
  5. Mmm... Quiche är alltid gott.

    ReplyDelete
  6. Mårtenssons kök: Tack :)

    Cupcakesfluffan: Tack!

    Remsan: Javisst är det :)

    ReplyDelete