Friday, July 8, 2011

Butterscotch Brownie


Brownies med toffeebitar

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 g toffee/kola

Smält smöret i en kastrull. Blanda i den mörka chokladen låt den smälta i smöret. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Blanda i toffee. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter. Låt svalna och ställ i kylen. För att lyxa till det lite, ät med glass och chokladsås.



Brownies with Butterscotch morsels

200 g dark chocolate
200 g butter
4 egg
2 dl sugar
2½ dl flour
pinch of salt
100 g butterscotch morsels

Melt the butter in a saucepan. Mix in the dark chocolate and let it melt in the butter. Stir until smooth. Beat eggs and sugar lightly. Stir chocolate mixture into egg-sugar mixture. Then mix flour and salt and stir into the batter and mix it until smooth. Add the morsels. Pour batter into a pan with removable edge (about 22 cm in diameter). Bake in lower part of oven at 200 degrees for about 12-17 minutes. Let cool and place in the fridge. To make it extra luxury, eat with ice cream and chocolate sauce.



10 comments:

  1. Passar mig perfekt, skulle gärna smaka en bit. :-)

    ReplyDelete
  2. Gottis! Kan det bli godare än brownies? Ja, tydligen :)

    ReplyDelete
  3. These look totally moreish and scrumptious! Have a lovely weekend!

    ReplyDelete
  4. These really look wonderful. I know my family will love these. I hope you have a wonderful evening. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  5. Erika: Ja, den blev väldigt god :)

    Cecilia: Tack :)

    Maria: Thanks! A lovely weekend to you too!

    Cupcakesfluffan: Tack!

    Mary: Thanks!

    ReplyDelete
  6. Gah! Jag blir galen vad gott det ser ut!

    ReplyDelete
  7. Mums, så gott! Det vattnas i munnen på en!

    ReplyDelete