Goda vegetariska "köttbullor". Passar bra till pasta och tomatsås, på smörgås, med sallad... 

Delicious vegetarian "meatballs". Goes well with pasta and tomato sauce, on sandwich, with salad...


Bönbullor

1 liten rå potatis, riven
1 vitlöksklyfta
1 burk bönor
4 msk rapsolja
2 msk ketchup
2 msk chilisås
1 lök
1,5 dl havregryn
0,5 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
1 msk paprika
2 tsk chili
0,5 tsk salt
olja till stekning

Skala potatisen och riv den fint. Hacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa potatis, bönor, lök, olja, ketchup och chilisås med en stavmixer. Blanda övriga ingredienser i bönmassan och rör om. Forma smeten till bollar och stek dem i olja på medelvärme.


Bean Balls

1 small raw potato, grated
1 clove of garlic
1 can of beans
4 tbsp canola oil
2 tbsp ketchup
2 tbsp chili sauce
1 onion
1,5 dl rolled oats
0,5 dl bread crumbs
2 tbsp potato flour
1 tbsp paprika
2 tbsp chili
0,5 tsp salt
oil for frying

Peel the potatoes and grate it finely. Chop the onion and garlic. Rinse beans and drain. Mix potatoes, beans, onions, oil, ketchup and chili sauce with a hand blender. Mix remaining ingredients in the bean mixture and stir. Shape the dough into balls and fry them in oil on medium heat.