Thursday, July 28, 2011

Bean Balls

Goda vegetariska "köttbullor". Passar bra till pasta och tomatsås, på smörgås, med sallad... 

Delicious vegetarian "meatballs". Goes well with pasta and tomato sauce, on sandwich, with salad...


Bönbullor

1 liten rå potatis, riven
1 vitlöksklyfta
1 burk bönor
4 msk rapsolja
2 msk ketchup
2 msk chilisås
1 lök
1,5 dl havregryn
0,5 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
1 msk paprika
2 tsk chili
0,5 tsk salt
olja till stekning

Skala potatisen och riv den fint. Hacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa potatis, bönor, lök, olja, ketchup och chilisås med en stavmixer. Blanda övriga ingredienser i bönmassan och rör om. Forma smeten till bollar och stek dem i olja på medelvärme.


Bean Balls

1 small raw potato, grated
1 clove of garlic
1 can of beans
4 tbsp canola oil
2 tbsp ketchup
2 tbsp chili sauce
1 onion
1,5 dl rolled oats
0,5 dl bread crumbs
2 tbsp potato flour
1 tbsp paprika
2 tbsp chili
0,5 tsp salt
oil for frying

Peel the potatoes and grate it finely. Chop the onion and garlic. Rinse beans and drain. Mix potatoes, beans, onions, oil, ketchup and chili sauce with a hand blender. Mix remaining ingredients in the bean mixture and stir. Shape the dough into balls and fry them in oil on medium heat.


11 comments:

  1. These look fantastically good! It's always good to have an alternative to ordinary meatballs! Especially with a Swedish guy in the house!

    ReplyDelete
  2. Ruth: Thanks! Swedes like their meatballs :) Hope he likes these as well!

    ReplyDelete
  3. Vad gott det låter ^^ Det här kommer jag definitivt testa inom en snar framtid

    ReplyDelete
  4. Elin: Tack! Testa gärna och hör av dig vad du tyckte!

    ReplyDelete
  5. Vilket roligt recept :-)
    Detta måste jag testa att laga :-)

    / Jenny

    ReplyDelete
  6. Looks like a lovely snack or appetiser - yum, and healthy too :)

    ReplyDelete
  7. Jenny: Testa gärna och meddela vad ni tyckte :)

    Ladybird: Thanks! They are really good!

    ReplyDelete
  8. Detta var verkligen intressant. Tar med mig receptet och testar det när jag blir sugen på vegetariskt! Tack för tipset.

    ReplyDelete