Saturday, July 30, 2011

Alaturka

Alaturka restaurant serves you Turkish cuisine. It's situated at the Arab Quarter in Singapore. A small restaurant with seats inside and al fresco. The food was ok. I have eaten  more delicious falafel elsewhere, these were a little too dry. The bread was fresh and warm and the hummus had a good taste.

Restaurang Alaturka serverar Turkisk mat. Restaurangen hittar du i Arab kvarteren i Singapore. En lite restaurang med sittplatser både inne och utomhus. Maten var okej. Jag har ätit mer delikata falafel på andra restauranger, dessa var lite för torra. Brödet var färskt och serverades varmt och hummus hade en god smak. 


 Decorations inside the restaurant.
Dekorationer i restaurangen.

 Ekmek - home style plain bread

 Hummus

 Falafel

 Al fresco area

6 comments:

 1. That flatbread looks amazing! Thanks for sharing.

  ReplyDelete
 2. Ruth: Yes, the bread was really nice!

  ReplyDelete
 3. Min kompis tyckte denna blogg var träffande på mig, jag är visserligen inte finlandssvensk, men halvfinsk, älskar att baka och har bott i Singapore :)
  Ang Arab Quarter, jag bodde där på ett hostel, Sleepy Sams tror jag, och blev helt kär i en marockansk restaurang med jättegod mat. Var där flera gånger och mannen som hade restaurangen var alltid så trevlig. Nåra vänner var dit för något år sedan då jag rekommenderat den, men de hittade inte restaurangen så vet inte om den finns kvar.
  Ville bara säga hej och du har en trevlig blogg och många recept som måste provas!

  ReplyDelete
 4. Carina: Roligt att din vän nämnde min blogg :) Tack till vännen! Kan restaurangen ha varit Deli Morroccan? Vet inte om den finns kvar, men jag skall kolla nästa gång jag är där :) Tack att du kom på besök och lycka till om du testar något av recepten. Ha en bra dag!

  ReplyDelete
 5. Ååå, nu saknar jag Singapore. Ha det bra!

  ReplyDelete