Friday, June 17, 2011

Soft Cake


Lemon Curd & Tranbärskaka

175 g mjukt smör
100 ml grekisk yogurt
2 msk lemon curd
3 ägg
175 g socker
200 g mjöl
2 tsk bakpulver
85 g tranbär, torkade

Glasyr
140 g florsocker
citronjuice

Värm ugnen till 160 C. Smörj en avlång form med smör och lag i botten av formen bakplåtspapper. Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Lägg hälften av smeten i formen och strö över tranbär. Tillsätt resten av smeten ovanpå. Grädda i ca 50-60 minuter tills kakan är gyllenbrun och en provsticka kommer ut ren.
Låt kakan svalna i formen innan du lifter den på ett serveringsfat. Gör glasyren och bred över kakan. Servera med lemon curd


Lemon Curd & Cranberry Cake

175 g softened butter
100 ml Greek yogurt
2 tbsp lemon curd
3 eggs
175 g sugar
200 g flour
2 tsp baking powder
85 g cranberries, dried

Glaze
140 g icing sugar
lemon juice

Heat the oven to 160 C. Grase a loaf tin with a long strip of parchment paper. Quickly mix together all the ingredients. Put half of the batter in the tin and sprinkle with cranberries. Add the rest of the batter on top. Bake for about 50-60 minutes until golden and a skewer comes out clean.
Let the cake cool in the tin before lifting it onto a serving plate. Make the glaze and spread over the top of the cake. Serve with lemon curd.

1 comment:

  1. This sounds so scrumptious! What a delicious treat!

    ReplyDelete