Linssås

2 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1,5 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 dl röda linser
färsk oregano

Skala och grovriv morötterna. Skala och hacka vitlök och lök. Lägg morötter och lök i en kastrull och stek en stund, häll på tomatkross och vatten. Låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Rör i linserna och låt koka 20 minuter. Hacka oregano och rör ner i såsen. Servera med stekt potatis.


Lentil Sauce

2 carrots
1 onion
2 cloves of garlic
1 can chrushed tomatoes
2 dl water
1,5 tsp salt
1-2 pinch of  black pepper
2 dl red lentils
fresh oregano

Peel and grate carrots coarsely. Peel and chop the garlic and onion. Put carrots and onions in a saucepan and fry for a while, pour in the crushed tomatoes and water. Bring to a boil. Season with salt and pepper. Stir in the lentils and boil for 20 minutes. Chop the oregano and stir into the sauce. Serve with roasted potatoes.