Att blanda sin egen granola är enkelt och håller flera veckor i en glasburk med lock. Butikernas granola/müsli innehåller mycket socker, att göra själv kan du reglera mängden av sötma.

To mix your own granola is simple and keeps for several weeks stored in a glass jar with lid. Stores granola/muesli is high in sugar, to make it yourself, you can regulate the amount of sweetness.


Granola

1,25 dl havregryn
1,25 dl rågflingor
0,5 dl pumpafrön
0,25 dl solroskärnor
0,25 dl kokosflingor
0,25 dl torkade tranbär
0,25 dl torkade aprikoser
0,25 dl torkade svarta vinbär
0,25 dl nötter (jag hade valnötter och mandel)
1msk vatten
1 msk honung
1 msk saft (äpplejuice)

Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Blanda honung, vatten och saft och ringla över, rör om. Ugnsrosta i 150 grader i 20-25 min, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Förvara granolan i en burk med lock.


Granola

1,25 dl oatmeal
1,25 dl rye flakes
0,5 dl pumkin seeds
0,25 dl sunflower seeds
0,25 dl shredded coconut
0,25 dl dried cranberries
0,25 dl dried apricots
0,25 dl currants
0,25 dl nuts (I used walnuts and almonds)
1 tbsp water
1 tbsp honey
1 tbsp juice (apple juice)

Coarsely chop nuts. Mix all dry ingredients and spread on a baking sheet with parchment paper. Mix honey, water and juice and drizzle, stir. Oven-roast at 150 degrees for 20-25 minutes, stirring halfway through. Allow to cool. Keep granolan in a jar with a lid.