Sunday, June 19, 2011

Chickpea-Halloumi Curry

Jag hittade detta recept inne hos Pippurimylly, och ville testa det! Mycket gott!
I found this recipe at Pippurimylly, and wanted to try it out! Really good!


Kikärter-halloumicurry

200 g halloumiost
1 lök
2 vitlöksklyftor
curry, spiskummin, ingefära, sambal oelek
salt, peppar
1 burk hela tomater
2 dl kokosmjölk
1 burk kikärter

Hacka lök och vitlök och fräs en stund i en kastrull med olja.  Blanda i kryddor och stek ytterligare en stund. Häll i tomaterna och kokosmjölken och låt sjuda 15 minuter. Om såsen känns för lös kan du reda den med maizena. Häll i kikärterna. Salta och peppra. Skär halloumiosten i bitar och stek i stekpanna tills de är gyllenebruna, rör ner i såsen. Servera med färskt bröd som du doppar i såsen eller med ris.


Chickpea-Halloumi Curry

200 g halloumi cheese
1 onion
2 cloves of garlic
curry, jeera, ginger, sambal oelek
salt, pepper
1 can whole tomatoes
2 dl coconut milk
1 can chickpeas

Chop the onion and garlic and fry in a pan with oil. Mix in spices and fry for a while. Pour in the tomatoes and coconut milk and let it simmer for 15 minutes. If the sauce seems too liquid, you can use some cornstarch. Add the chickpeas. Add salt and pepper. Cut the halloumi cheese into pieces and fry in skillet until golden brown, stir into the sauce. Serve with fresh bread that you dip in the sauce or with rice.

No comments:

Post a Comment