Friday, May 20, 2011

Selleri / Celery


Selleri är en nyttig rotfrukt rik på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Den har en aromatisk doft.

Stjälkarna kan skäras i mindre delar, men går också att äta direkt som ett litet mellanmål. Löven går utmärkt att äta och är faktiskt den del av plantan som är mest rik på C-vitamin.

Selleri odlades redan 600 f.v.t. i Italien. På den tiden användes inte selleri som grönsak utan som medicin. Senare började selleri användas mer exklusivt i matlagningen och 1632 i Frankrike är det dokumenterat att selleri finns med i recept.


Celery is a healthy vegetable rich in minerals, vitamins and antioxidants. It has an aromatic scent.
The stems can be cut into smaller pieces, but can also be eaten directly as a snack. The leaves is excellent to eat and is actually the part of the plant that is most rich in vitamin C.

Celery was grown already 600 before our time in Italy. At that time, it was not used as a vegetable but as medicine. Later, celery was used more exclusively in cooking and in 1632 in France, it is documented that celery is included in recipes.


2 comments:

  1. Och genast tänker vi på en god Bloody Mary:)

    Ha en trevlig helg!

    ReplyDelete