Wednesday, May 11, 2011

Saftig Banankaka / Juicy Banana Cake

Om du har bananer som blivit bruna och du tänker kasta bort dem, gör då istället en banankaka. Du kommer inte att ångra dig!

If you have brown bananas at home and you intend to throw them away, make this banana cake instead. You will not regret it!


Banana Cake

100 g butter
2,5 dl sugar
2 egg
1 dl milk
4 dl flour
1 dl cocoa
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
1-2 banana

Preheat oven to 200 degrees. Stir together the soft butter, granulated sugar, eggs and milk. Mash the banana and mix it in the wet ingredients. Mix together the dry ingredients and stir into the batter, a little at a time. Spoon the batter into a baking dish. Bake for 20-25 minutes. Let cool on a rack. Serve with vanilla icecream.



Banankaka

100 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1-2 banan

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg och mjöl. Mosa
bananen och blanda med de våta ingredienserna. Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite år gången. Häll smeten i en ugnsform och grädda i 20-25 minuter. Låt
svalna på galler. Servera med vaniljglass.

7 comments:

  1. banankaka är gott .)

    hoppas att du får en bra dag du också :)

    ReplyDelete
  2. Hej!

    Vilka söta små kakor du har gjort. Jättefina. Vilken bra ide att göra banankaka av bruna bananas. Jag som inte ens våga äta en banan så fort den får en brun fläck, men nu blir det ändring på det. /Grace

    ReplyDelete
  3. Molly: Gott är det :)

    Grace: Ja, använd de bruna bananerna till bakning :)

    ReplyDelete
  4. Låter mycket gott. Vad fin den blev.

    ReplyDelete
  5. You have interesting recipes, this looks particularly good. I will try this soon I hope. Oh, and you are lucky to be living in Singapore, one of my favourite cities for eating!

    ReplyDelete
  6. Three-Cookies: Thanks! Yes, Singapore has a lot of different food :)

    ReplyDelete