Wednesday, May 25, 2011

Falafel

Testade att ha i parmesanost och vita bönor i mina falafel och de blev hur goda som helst.

This time I put parmesan and white beans in my falafel, and they tasted really good.


Falafel med ost

3 dl kikärter och vita bönor
1 gul lök
0,5-1 klyfta vitlök
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl  färsk persilja
2 krm sambal oelek
2 msk maizena
3 msk olja 

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, riven ost, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk olja. Forma smeten till små, platta bullar. Stek dem på medelvärme i resterande olja i stekpanna ca 2 min på varje sida.


Falafel with cheese

3 dl chickpeas and white beans
0,5-1 clove of garlic
1 tsp jeera
0,5 dl grated parmesan
0,5 tsp salt
0,5 dl  fresh parsley
sambal oelek
2 tbsp maizena
3 tbsp oil  

Rinse the chickpeas well. Mix together all the ingredients in a blender and use 1 tbsp of oil. Form into small round patties and fry in remaining oil for 2 min on each side.

9 comments:

  1. Kikar tillbaka och hittar direkt ett recept jag gillar. Ska verkligen göra dessa falafelbiffar med parmesan. Underbart i pitabröd med hoummos och sallad. Vilka underbara bilder du har i din blogg (och recept:-))

    ReplyDelete
  2. Linda: Ja, de passar bra till pitabröd och hummus! Tack!

    ReplyDelete
  3. Åh, härligt. Kan verkligen tänka mig att det blev gott!

    ReplyDelete
  4. The combination of flavours sounds so tasty and I love that you've added parmesan in the mix!

    ReplyDelete
  5. åh, vad gott :) jag gjorde något liknande härom dagen, fast jag hade även oliver i smeten :)

    du får ha en god fortsättning på veckan samt en bra kommande helg! :)

    ReplyDelete
  6. Åh, det här receptet ska vi pröva! Ser jättegott ut :)

    ReplyDelete
  7. Molly: Oliver passar också säkert bra! Trevlig helg!

    matblogg: Tack och lycka till!

    ReplyDelete