Saturday, May 14, 2011

Cinnamon Bun Pudding

Har du några torra bullbitar liggande hemma, kasta inte bort dem. Gör en kladdigt god pudding av dem istället. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak, återvinning!

Do you have dry bun pieces lying around at home, don't throw them away. Make a good sticky pudding of them instead. This is my contribution to månadens sötsak, recycling!




Cinnamon Bun Pudding
3 cinnamon buns
1 tablespoon butter, melted
1/4 cup raisins
 2 eggs, beaten
1 cup milk
1/4 cup
1/2 tsp ground cinnamon
1/2 tsp vanilla extract

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).Break bread into small
pieces into an 8 inch square baking pan. Drizzle melted butter or margarine over bread. If desired, sprinkle with raisins. In a medium mixing bowl, combine eggs, milk, sugar, cinnamon, and vanilla. Beat until well mixed. Pour over bread, and lightly push down with a fork until bread is covered and soaking up the egg mixture. Bake in the preheated oven for 45 minutes, or until the top springs back when lightly tapped. Good eaten with vanilla custard.


Kanelbulla-pudding


3 kanelbullar
1 msk smör, smält
0,5 dl russin
2 ägg
2,4 dl mjölk
0.5 dl socker
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader. Bryt kanelbullorna i små bitar och lägg i en ugnsform. Ringla smält smör över bullorna. Om så önskas, strö över russin. I en bunke kombinera ägg, mjölk, socker, kanel och vanilj. Vispa tills allt är blandat. Häll över bullorna, och tryck lätt ner med en gaffel tills bullorna är täckta. Grädda i ugn ca 30-40 minuter. God att äta med vaniljsås.

12 comments:

  1. En sådan här har jag aldrig gjort, låter himla gott, kanon, sparar det här receptet för framtida överblivna kanelbullar

    ReplyDelete
  2. Ja, det blir väldigt gott och vaniljglass passar också bra till :)

    ReplyDelete
  3. Rolig idé, låter väldigt snaskigt:)

    Ha en fin helg!

    ReplyDelete
  4. Mårtenssons kök: :) Tack det samma!

    ReplyDelete
  5. Har sett Nigella göra något liknande, men har aldrig testat själv. Låter som en bra idé när man får ett par bullar över. Blir ju nästan alltid någon kvar som är lite trist som den är.

    ReplyDelete
  6. Jen: Tack!

    Remsan: Precis, och bullorna blir som nya i puddingen :)

    ReplyDelete
  7. Tama kuulostaa tosi herkulliselta! Pullaa tulee nykyisin leivottua kylla niin harvoin, mutta kun seuraavan kerran innostun leipomaan niin kokeilen samalla tamankin :-)

    ReplyDelete
  8. This post gives clear idea for the new people of blogging,
    that genuinely how to do running a blog.

    Have a look at my web site - continue reading

    ReplyDelete