Paj med grillade
grönsaker
Botten
2,5 dl rågmjöl
0,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
1 tsk salt
25 g margarin eller olja
Fyllning
1 aubergine
1 paprika, blandat röd och gul
1-2 lök
olja
salt och peppar
2 ägg
2 dl grädde/mjölk
salt och peppar
Fyllning: Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en
plåt ,med bakplåtspapper. Stänk grönsakerna med olja och salta och peppra.
Grilla grönsakerna i 225 graders ugn ca 20 minuter.
Botten: Blanda de torra ingredienserna. Rör ner vatten och
olja/margarin. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter i
200 grader. Fyll pajskalet med grönsakerna och ägg-mjölkblandningen. Grädda i
200 grader ca 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Quiche with Grilled
Vegetables
Crust
2,5 dl rye flour
0,5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 dl cold water
1 tsp salt
25 g margarine or oil
Filling
1 aubergine
1 paprika, mixed red and yellow
1-2 onion
oil
salt and pepper
2 egg
2 dl cream/milk
salt and pepper
Filling: Cut the vegetables into smaller pieces. Place them on a baking
sheet with parchment paper. Splash the vegetables with oil and salt and pepper.
Grill the vegetables in 225 degrees oven about 40 minutes.
Crust: Mix the dry ingredients. Stir in water and oil / margarine. Press
the dough into a pie dish and pre-bake the shell for 10 minutes at 200 degrees.
4 Comments
Så gott med paj :-)
ReplyDeleteThis sounds so good--I love the rye and wheat flour in the crust :)
ReplyDeleteälskar grillade grönsaker men har aldrig testat det i en paj :)
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, paj är gott!
ReplyDeleteTiffiny: Thanks!
karin: Det blir mycket gott, testa nagon gang :)