Tuesday, April 5, 2011

Halloumi

Jag gjorde dessa pajer både i en muffinsplåt och i en vanlig fyrkantig form. Av pajen som var i formen tog jag ut hjärtan med hjälp av en kexform. 

I made these pies both in a muffin pan and a regular square pan. Of the square quiche I took out hearts using a cookie cutter.


Halloumipaj

Botten
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
100 g halloumi, småbitar
50-100 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och vatten. Rör om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en muffinsplåt, nagga botten och förgrädda skalen 5 minuter i ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgräddade pajskalen.  Grädda pajerna ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta både ljummen och kall. Servera med en god sallad till.


Halloumi Quiche

Crust
125 g butter
3 dl flour
1 tbsp cold water

Filling
3 egg
2 dl cream
100 g halloumi, small pieces
50-100 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
pinch of pepper

Preheat oven to 200 degrees. Divide the butter into pieces and add the flour and water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin pan, prick holes in the bottom and pre-bake the shells 5 minutes in the oven.
Mix the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked shells. Bake the pies for 25 minutes until the filling has settled and pies are golden. Allow to cool. Good eating both warm and cold. Serve with a good salad.