Sunday, April 17, 2011

Grynostkaka / Cottage Cheese Cake

En inte så söt kaka fylld med protein. En aning vattning i konsistensen, troligen pga av grynosten.
A not so sweet cake filled with protein. It was little watery due to the cottage cheese.


Grynostkaka med sylt

2 dl grynost
1 ägg
1 msk grädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
sylt

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i portionsformar. Klicka i valfri sylt. Grädda i 200 grader ca 30-40 minuter, beroende på storleken av formen. Kakan skall stelna och få fin färg. Servera med vaniljglass.


Cottage Cheese Cake with Jam

2 dl cottage cheese
1 egg
1 tbsp cream
1 tbsp sugar
1 tsp vanilla sugar
jam

Mix all ingredients and pour into individual molds. Put some jam on the cakes. Bake at 200 degrees for 30-40 minutes, depending on the size of the shape.  The cake is ready when solidified and gotten a nice color. Serve with vanilla ice cream.

6 comments:

  1. Gott, fint att göra i portionsformar.

    ReplyDelete
  2. Ihana idea! Taalla tahtoo tuo raejuusto olla aina kermaista (siis vaharasvaista, mutta rakenteeltaan kermaista) eika rakeista niinkuin Suomessa. Tama kuulostaa kylla hyvalta siita huolimatta! :-)

    ReplyDelete
  3. Mårtenssons kök: Jag gillar att använda portionsformar :)

    Maria: Täälläkin melkein kaikki raejuustot ovat kermaisia, mutta yhden olen löytänyt, joka on hieman kuin Valion :)

    ReplyDelete
  4. This paragraph provides clear idea designed for the new users of blogging, that genuinely how to do running a blog.


    Also visit my page: homepage

    ReplyDelete