Spring rolls can be found in several Asian countries. They are usually
eaten fried. I chose to cook them in the oven, gets a little healthier and still the final result is crispy spring rolls.
Vårrullar är vanliga i flera asiatiska länder. De äts friterade med ett
innehåll av ris, kål, morot…Jag har valt att laga dem i ugn istället för att fritera i olja, blir en aning hälsosammare så och slutresultat är ändå krispiga vårrullar.
VÃ¥rrullar
liten kål, i strimlor
1 riven morot
1 liten lök, hackad fint
1 vitlöksklyfta
soja
vitpeppar
chili sås / sambal oelek
ev. salt
vårrulledeg, ca 15 ark
Dip
2 dl gräddfil
2 msk sweet chili sås
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt
soja och chili, stek ytterligare en
stund. Krydda och låt svalna.
Ta fram några vårrulleark i taget, så att de inte torkar. Lägg ett par
teskedar fyllning på varje ark. Rulla
ihop från långsidan, när du kommit halvvägs vik in kanterna och fortsätt att
rulla. Pensla kanten med ägggula så rullen hålls ihop.
Lägg vårrullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Grädda
I ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Servera
med dip.
Spring Rolls
small cabbage, shredded
1 grated carrot
1 small onion, chopped finely
1 vitlöksklyfta
soy
white pepper
chilli sauce / sambal oelek
salt
Spring roll pastry, about 15 sheets
Dip
2 dl sour cream
2 tbsp sweet chilli sauce
Heat some oil in a skillet. Fry the vegetables quickly. Add soy sauce
and chilli, fry for a while. Season and leave to cool.
Take out some spring roll sheets at a time, so they do not dry. Add a
couple teaspoons of filling on each sheet. Roll up from long side, when you are
halfway fold the edges and continue to roll. Brush the edge with yolk so the
roll is held together.
Put the spring rolls on a baking sheet with parchment paper and brush
with oil. Bake in oven at 175 degrees for 10 minutes. Serve with dip.
6 Comments
Vårrullar är en stor favorit men äts alldeles för sällan tyvärr. tack för receptet nu kanske det kan bli ändring på det :)
ReplyDeleteGreat to know you can bake them, I've always steered clear because they are deep fried but these look delicious!
ReplyDeleteJag älskar vårrullar! Vilket enkelt och bra recept.
ReplyDeleteHelena L: De är lätta att laga och är en favorit hos oss också!
ReplyDeleteMaria: Thanks, and they are really good like this:)
Helena: Ja, visst är de goda :)
Jag har faktiskt aldrig ätit vårrullar :-)
ReplyDeleteDet ligger en paket med deg i frysen som vi har avvaktat lite med att använda, mest för tillagningen skull. Men detta var ju ett kanonrecept när man kan göra rullarna i ugnen, tack för tipset!
ReplyDelete