Tuesday, March 15, 2011

Soppa med morot / Soup with Carrot

Purésoppa går lätt och snabbt att laga och är dessutom god. Fetaost ger soppan en fyllig och krämig smak.

Purée soup is easy and quick to make and is also good. Feta cheese gives the soup a rich and creamy taste.


Morotssoppa med smak av fetaost

500 g morötter
1 lök
5 dl vatten
1 buljongtärning
100 g fetaost
1 dl grädde
0,5 tsk sambal oelek

Skala och hacka morötter och lök. Koka upp vattnet med buljongtärningen i. Tillsätt morot och lök och låt koka tills moroten är mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt grädde, sambal oelek  och det mesta av fetaosten. Mixa soppan slät med en stavmixer. Salta vid behov. Vid servering smula över lite fetaost.


Carrot Soup with a taste of Feta Cheese

500 g carrots
1 onion
5 dl water
1 cube stock
100 g feta cheese
1 dl cream
0,5 tsp sambal oelek

Peel and chop carrots and onions. Boil the water with stock cube in. Add the carrot and onion and cook until carrots are soft, about 20 minutes. Add cream, sambal oelek and most of the feta cheese. Mix soup with a hand blender. Add salt if necessary. Serve with a little feta cheese on top.

7 comments:

  1. The color alone would make this praiseworthy. This really sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  2. Tack för din fina kommentar om mina tårtor!
    Vilka härliga recept och bilder du har i din något mer hälsosamma blogg om man jämför med min =)

    ReplyDelete
  3. Mary, thanks!

    Ann: Tack att du kom på besök! Vissa av mina recept är mera hälsosamma än andra :)

    ReplyDelete
  4. Mums, den soppan ska jag pröva. Älskar fetaost!

    ReplyDelete
  5. Bakverket, det skall du göra :) Den blir mycket god.

    ReplyDelete
  6. Hur många portioner är receptet för? :)

    Tusen tack för en supersuverän blogg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu var det längesedan jag gjorde denna soppa, men tror att det blir ungefär 2-3 portioner. Tack snälla!

      Delete