Mandelkaka
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
ev. hallonsylt
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör ner de torra ingredienserna och sist
mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 grader ca 40 min.
Glasera kakan då den kallnat.
Almond Cake
200 g butter
3 dl sugar
2 egg
2 tbsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
1½ dl milk
Glaze:
2 dl icing sugar
2 tbsp water
raspberry jam, optional
Whisk butter and sugar white and fluffy. Add eggs, one at a time and
stir in the dry ingredients and finally the milk. Pour batter into a greased
and bread crumbled form and bake at 180 degrees about 40 min. Glaze the cake
when it’s cooled.
6 Comments
Det vattnas i munnen!!
ReplyDeleteDen ser jättegod ut! Och får mig genast att tänka på Runebergstårtor...:-)
ReplyDeleteTack! Tove, du har så rätt, kakan påminner om Runebergstårtor :)
ReplyDeleteAllting ser sa gott ut har inne:)) Enkelt och gott sa som jag gillar!
ReplyDeleteLaste att du bor i Singapore, det maste vara en underbar erfarenhet!
Kramar,
Nena
Tack Nena :) Jag trivs mycket bra i Singapore, i värmen och fuktigheten :) Har bott här nu i över två år! Ha det bra, kram!
ReplyDeleteAmazing blog! Is your theme custom made or did you download it from
ReplyDeletesomewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
Please let me know where you got your design. Thanks a lot
Here is my site: read this