Tuesday, March 1, 2011

Mjuk kaka / Soft Cake


Mandelkaka

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
ev. hallonsylt

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ner de torra ingredienserna och sist mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 grader ca 40 min. Glasera kakan då den kallnat.


Almond Cake

200 g butter
3 dl sugar
2 egg
2 tbsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
1½ dl milk

Glaze:
2 dl icing sugar
2 tbsp water
raspberry jam, optional

Whisk butter and sugar white and fluffy. Add eggs, one at a time and stir in the dry ingredients and finally the milk. Pour batter into a greased and bread crumbled form and bake at 180 degrees about 40 min. Glaze the cake when it’s cooled.

6 comments:

  1. Den ser jättegod ut! Och får mig genast att tänka på Runebergstårtor...:-)

    ReplyDelete
  2. Tack! Tove, du har så rätt, kakan påminner om Runebergstårtor :)

    ReplyDelete
  3. Allting ser sa gott ut har inne:)) Enkelt och gott sa som jag gillar!
    Laste att du bor i Singapore, det maste vara en underbar erfarenhet!
    Kramar,
    Nena

    ReplyDelete
  4. Tack Nena :) Jag trivs mycket bra i Singapore, i värmen och fuktigheten :) Har bott här nu i över två år! Ha det bra, kram!

    ReplyDelete
  5. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from
    somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
    Please let me know where you got your design. Thanks a lot

    Here is my site: read this

    ReplyDelete