Thursday, March 3, 2011

Brownies with Licorice


Brownies med lakrits

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
lakrits i bitar

Smält smöret i en kastrull. Blanda i den mörka chokladen låt den smälta i smöret. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Strö över lakritsbitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter. Låt svalna och ställ i kylen. Kan frysas.

Brownies with Licorice

200 g dark chocolate
200 g butter
4 egg
2 dl sugar
2½ dl flour
pinch of salt
licorice, pieces

Melt the butter in a saucepan. Mix in the dark chocolate and let it melt in the butter. Stir until smooth. Beat eggs and sugar lightly. Stir chocolate mixture into egg-sugar mixture. Then mix flour and salt and stir into the batter and mix it until smooth. Pour batter into a pan with removable edge (about 22 cm in diameter). Sprinkle licorice over the batter. Bake in bottom of oven at 200 degrees for about 12-17 minutes. Let cool and place in the fridge. Can be frozen.

14 comments:

  1. Nämä on varmasti ihania! Lakritsi on hyvää ja suklaa vieläkin herkumpaa.:)

    ReplyDelete
  2. åhå, hjälp! Det där ser verkligen tokfarligt gott ut :D

    ReplyDelete
  3. kmsu: suklaan ja lakritsin yhdistelmä on todella herkkua :)
    Helena: choklad och lakrits passar verkligen bra ihop :)

    ReplyDelete
  4. Kakorna ser härliga ut med godiset på!

    ReplyDelete
  5. Så gott, det ser så härligt ut med godisbiten på :-)

    ReplyDelete
  6. Oj, näitä on pakko koittaa joku kerta! Tykkään todella paljon tuosta sopivan leikkisästä ulkonäöstä. :)

    ReplyDelete
  7. Lakrits och choklad låter som en otroligt god kombination. Har även stött på kladdkaka smaksatt med lakrits, så nu måste jag bara testa att baka något själv.

    ReplyDelete
  8. Ihana yhdistelma, olen todellinen lakritsin ystava! :-)

    ReplyDelete
  9. Tack för ditt tips! Kommer absolut att spara detta brownie-receptet, jag älskar choklad och lakrits tillsammans. De ser härligt kladdiga ut också. :-) Vad är det för lakrits som ska användas? Mjuk eller hård, som turkisk peppar? Eller så spelar det kanske ingen roll?

    ReplyDelete
  10. Fridas kök: Jag har använt mjuk lakrits, men säkert går det att använda turkisk peppar också :) Hoppas det smakar om du bakar :)

    ReplyDelete
  11. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if
    you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
    I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding
    one? Thanks a lot!

    my web-site: cash advance america loans

    ReplyDelete