Friday, February 11, 2011

Cheesecake med apelsin / with Orange

Apelsin-Ostkaka
ca 8 portioner

Botten: 
15-20 digestive kex
75 g smält smör

Fyllning:
1.5 dl socker
3 ägg
200 g philadelphiaost
1 msk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinjuice 

Sätt ugnen på 175 °C. Kör kex och smält smör i matberedare till en smulig massa eller krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en form ca 22-24 cm i diameter. Grädda botten 8-10 min i 175 grader. Låt svalna i några minuter Rör ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt kallna och ställ i kylen för att stelna ytterligare.

Orange Cheesecake
about 8 portions

Crust: 
15-20 digestive biscuit
75 g melted butter

Filling::
1.5 dl sugar
3 egg
200 g Philadelphia cheese
1 tbsp orange zest
2 tbsp orange juice 

Preheat the oven to 175 ° C. Run biscuites and melted butter in food processor until a crumbly mass or crush in a mortel and mix in butter. Press the crust in a form about 22-24 cm in diameter. Bake for 8-10 minutes in the oven. Allow to cool for a few minutes Stir together sugar and eggs, add cheese, orange peel and  orange juice. Pour onto the crust and bake for about 30 minutes at 175 degrees just below the middle rack. Allow to cool. Let stand in refrigerator to harden further.

2 comments: