Friday, February 25, 2011

Annorlunda bullar / Different Buns

Stötte på ett annorlunda bullrecept och tänkte att kan det vara sant att till 0,8 dl vätska använda 50 g jäst? Efter lite googlande verkade det stämma. Så jag testade att baka dessa bullor. Resultatet var goda, vaniljsmakande bullor med en annorlunda konsistens än vanliga bullor. Om du vill ha omväxling till vanliga bullor gör dessa.

Encountered a different bun recipe and thought can it be right with 0.8 dl of liquid using 50 g of yeast? After some googling, it seemed right. So I tried to bake these buns. The result was good, vanilla-flavored buns with a different texture than normal buns. If you want a change from the usual buns do these.


Vaniljbullar

150 g smör
6 dl mjöl
50 g färsk jäst
0,8 dl kall mjölk
2 ägg
2 msk socker

Fyllning:
100 g smör
1,4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1 ägg
pärlsocker

Blanda kallt smör och mjöl tillsammans smuligt. Tillsätt socker. Smula jästen i den kalla mjölken och häll blandningen i mjölet. Tillsätt äggen i smeten ett i taget under omrörning. Knåda degen tills den inte fastnar I bunkens kanter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Bred fyllningen på degen och rulla degen från långsidan. Skär rullen i ca 20 st bitar, lägg dem i muffinsformar och låt jäsa i rumstemperatur i 1-2 timmar. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter.


Vanilla Buns

150 g butter
6 dl flour
50 g fresh yeast
0,8 dl cold milk
2 egg
2 tbsp sugar

Filling:
100 g butter
1,4 dl icing sugar
2 tsp vanilla sugar

1 egg
pearl sugar

Mix the cold butter and flour together crumbly. Add sugar. Crumble the yeast into the cold milk and pour the mixture into the flour. Add the eggs into the batter one at a time, stirring occasionally. Knead dough until it does not stick to the bowl edges. Roll out dough on a floured surface. Mix butter, powdered sugar and vanilla sugar. Spread filling on dough and roll the dough from the long side. Cut the roll into about 20 pieces, put them in muffin cups and let rise at room temperature for 1-2 hours. Brush buns with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake at 225 degrees for 10-12 minutes.


7 comments:

  1. Tack för kommentaren i min blogg, och vad roligt att hitta en finlandssvensk blogg i Singapore! Din blogg är jättefin, jag kommer nog att följa med den. Och ja, kan hålla med om att receptet på de här bullarna var lite annorlunda, måste kanske pröva det också någon dag. :-)

    ReplyDelete
  2. Hej Anna. Jo, visst är det ett annorlunda recept :) Jag var nog lite skeptisk, men resultatet blev goda bullar.

    Thanks Pam!

    ReplyDelete
  3. Mums vad goda de här bullarna såg ut, och jag som ska baka igen imorgon ;) !

    ReplyDelete