Stötte på ett annorlunda bullrecept och tänkte att kan det vara sant att till 0,8 dl vätska använda 50 g jäst? Efter lite googlande verkade det stämma. Så jag testade att baka dessa bullor. Resultatet var goda, vaniljsmakande bullor med en annorlunda konsistens än vanliga bullor. Om du vill ha omväxling till vanliga bullor gör dessa.
Encountered a different bun recipe and thought can it be right with 0.8 dl
of liquid using 50 g of yeast? After some googling, it seemed right. So I tried
to bake these buns. The result was good, vanilla-flavored buns with a different
texture than normal buns. If you want a change from the usual buns do these.
Vaniljbullar
150 g smör
6 dl mjöl
50 g färsk
jäst
0,8 dl kall
mjölk
2 ägg
2 msk socker
Fyllning:
100 g smör
1,4 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker
Blanda kallt smör och mjöl tillsammans smuligt. Tillsätt socker. Smula
jästen i den kalla mjölken och häll blandningen i mjölet. Tillsätt äggen i
smeten ett i taget under omrörning. Knåda degen tills den inte fastnar I
bunkens kanter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Blanda smör, florsocker
och vaniljsocker. Bred fyllningen på degen och rulla degen från långsidan. Skär
rullen i ca 20 st bitar, lägg dem i muffinsformar och låt jäsa i rumstemperatur
i 1-2 timmar. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225
grader i 10-12 minuter.
Vanilla Buns
150 g butter
6 dl flour
50 g fresh
yeast
0,8 dl cold
milk
2 egg
2 tbsp sugar
Filling:
100 g butter
1,4 dl icing
sugar
2 tsp
vanilla sugar
1 egg
pearl sugar
Mix the cold butter and flour together crumbly. Add sugar. Crumble the
yeast into the cold milk and pour the mixture into the flour. Add the eggs into
the batter one at a time, stirring occasionally. Knead dough until it does not
stick to the bowl edges. Roll out dough on a floured surface. Mix butter, powdered
sugar and vanilla sugar. Spread filling on dough and roll the dough from the
long side. Cut the roll into about 20 pieces, put them in muffin cups and let
rise at room temperature for 1-2 hours. Brush buns with egg and sprinkle with
pearl sugar. Bake at 225 degrees for 10-12 minutes.
6 Comments
Tack för kommentaren i min blogg, och vad roligt att hitta en finlandssvensk blogg i Singapore! Din blogg är jättefin, jag kommer nog att följa med den. Och ja, kan hålla med om att receptet på de här bullarna var lite annorlunda, måste kanske pröva det också någon dag. :-)
ReplyDeleteVilket spännande recept!
ReplyDeleteIt looks so delicious!
ReplyDeleteHej Anna. Jo, visst är det ett annorlunda recept :) Jag var nog lite skeptisk, men resultatet blev goda bullar.
ReplyDeleteThanks Pam!
Mums vad goda de här bullarna såg ut, och jag som ska baka igen imorgon ;) !
ReplyDeleteTack Sandra!
ReplyDelete