Monday, January 3, 2011

Salta havrekex / Salty Oatmeal Cookies

Havrekex passar bra som små tilltugg till ostbricka. 
Oatmeal cookies goes well as a snack with cheeses.
Havrekex
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
30 g riven parmesanost
2 msk pinjenötter
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk olivolja
1 msk mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll sedan över ägg, olivolja och mjölk och blanda ordentligt. Degen är seg och så skall den vara. Klicka upp i små högar på bakplåtspapper. Tryck till dem med så att de får den form du vill ha. Grädda i 180 grader i ca 20 minuter. Låt dem svalna. De går bra att baka några dagar i förväg.
Oatmeal Cookies
1 dl flour
1 dl oatmeal
30 g grated parmesan cheese
2 tbsp pine nuts
1/2 tsp salt
1 egg
2 tbsp olive oil
1 tbsp milk
Mix the dry ingredients in a bowl. Pour over egg, olive oil and milk and mix well. The dough is tough and so it shouldl be. Click into small mounds on a baking sheet. Press them a little bit so they get the shape you want. Bake at 180 degrees for about 20 minutes. Let them cool. You can bake these a few days in advance.

4 comments: