Sunday, January 16, 2011

Mellanmål / Snack

En smak av Italien, snabblagat och gott. Rosta en skiva surdegsbröd, bred på pesto. Överst mozzarella- och tomatskivor. Dekorera ev. med basilikablad.

A taste of Italy, fast made and good. Toast a slice of sourdough bread, spread with pesto. Top with mozzarella- and tomato slices. Decorate with basil leaves if desired.
Mozzarella är en färskost från Italien och ingår som en viktig ingrediens i det italienska köket. Mozzarella gjord på opastöriserad mjölk från vattenbuffel kallas mer specifikt för Mozzarella di latte di bufala. Mozzarella di Bufala Campana är ett skyddat namn och innebär att osten är gjord av buffelmjölk från Kampanien. Mozzarella äts ofta färsk som den är tillsammans med tomat och basilika.

Mozzarella is a fresh cheese from Italy and is an important ingredient in Italian cuisine. Mozzarella di bufala campana is a particular type of mozzarella, made from the milk of water buffalo raised in designated areas of Lazio and Campania; some consider it the best for flavour or quality. Mozzarella cheese is often eaten fresh as it is, along with tomato and basil.

6 comments:

  1. Yum, this is such a classic yet always as delicious combination!

    ReplyDelete