Tuesday, January 4, 2011

Gryta / Stew

Vegetarisk gryta

1 gul lök
150 g färska champinjoner
1 stor tomat
1 paprika
1 burk kikärter
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
en näve torkade aprikoser
paprikapulver
salt
svartpeppar

Hacka löken, skär tomaten, paprikan och champinjonerna i bitar. Fräs dessa i en kastrull med lite olja. Häll ner de sköljda kikärterna i kastrullen. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, tomatpuré och strimlade aprikoser. Lår koka några minuter. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Servera med ris / naan-bröd / tortilla…

Vegetarian Stew

1 onion
150 g fresh mushrooms
1 large tomato
1 pepper
1 can of chickpeas
1 dl water
1 vegetable stock cube
1 tbsp tomato paste
a handful dried apricots
paprika
salt
black pepper

Chop the onion, cut the tomato, peppers and mushrooms into pieces. Fry them in a pan with some oil. Pour the rinsed chikpeas to the pan. Add water, vegetable stock cube, tomato paste and shredded apricots. Cook for a few minutes. Season with paprika, salt and black pepper. Serve with rice / naan-bread / tortilla…

4 comments: