Wednesday, January 12, 2011

Fudge

Mörk choklad fudge

2 1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
25 st marshmallows, stora
200 g mörk choklad

Blanda socker, grädde, smör och marshmallows i en kastrull och värm under omrörning tills marshmallowsen smält. Låt koka 10 min utan att röra om. Ta sedan av kastrullen helt från plattan. Det är väldigt viktigt att inte glömma det! Blanda ner chokladen under omrörning. Häll smeten i långpanna cirka 20x30cm täckt med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i rutor. Förvara i kylskåpet.

Dark Chocolate Fudge

2,5 dl sugar
2 dl cream
100 g butter
25 marshmallows
200 g dark chocolate

Mix sugar, cream, butter and marshmallows in a saucepan and heat, stirring until marshmallows melt. Boil 10 minutes without stirring. Then remove the saucepan from the heat completely. Mix in the chocolate, stir. Pour the batter into a pan around 20x30cm covered with parchment paper. Let harden and then cut into squares. Keep in refrigerator.

6 comments:

  1. Om man vill ha vaniljsmak kan man använda detta receptet då och byta ut chokladen mot vaniljsocker eller vaniljstång? Vill bli av med min fudgeoskuld // J

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du kan använda vit choklad istället för mörk choklad och ha i lite vaniljsocker för vaniljsmak. Men choklad behövs i detta recept!

      Delete