Sunday, January 9, 2011

Dumle


Browniemuffins med dumle

2 ägg
1½ dl ljust muscovadosocker
125 g smör, smält
2 1/3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ¼ dl kakaopulver
½ tsk bakpulver
dumle, valfri mängd

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ägg och socker i en skål och rör med en träsked tills allt är väl blandat. Rör ner det smälta smöret, mjölk och vaniljsocker. Sikta mjöl, kakao och bakpulver över smeten och blanda ner det. Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner några dumle i varje. Grädda i 20-25 minuter tills muffinsen börjar kännas fasta på ytan. Tag ut plåten och låt svalna på galler.
Brownie muffins with Dumle

2 egg
1,5 dl light muscovado sugar
125 g butter, melted
2 1/3 dl milk
1 tsp vanilla sugar
3 ¾ dl flour
1 ¼ dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
dumle, optional quantity

Preheat the oven to 180 degrees. Mix eggs and sugar in a bowl and stir with a wooden spoon until everything is well blended. Stir in the melted butter, milk and vanilla. Sift flour, cocoa and baking powder over batter and mix it. Divide batter into muffin tins and press down a few dumle in each. Bake for 20-25 minutes until muffins begin to feel solid on the surface. Remove muffin tin and let cool on a rack.

2 comments: