I’ve eaten these before, store bought, and I thought why not bake them myself. It can’t be that hard, and as I figured, these where very easy to bake. And so good.

Jag har ätit sådana här kex tidigare, köpta från affären. Så slog det mig att jag kan väl baka själv sådana, hur svårt kan det vara? Jag hade rätt, dom var urenkla att baka själv.  Och supergoda.


Chinese New Year Peanut Cookies

300 g peanut powder
200 g castor sugar
250 g all purpose flour
200 ml canola oil
1 tsp salt

1 egg white for glazing

Preheat the oven to 200 C. Sift the flour, salt, sugar and peanuts together and mix until well combined. Drizzle half of the oil into the mixture, use your hand and knead the mixture together. Pour the rest of the oil while still kneading the mixture. If the mixture is still too crumbly add a little oil, until you can roll it into a ball. Roll the dough into small balls and place them on a  parchment paper and baking tray. Glaze with egg white before baking. Bake for about 17 minutes or until golden brown.


Jordnötskex till det Kinesiska Nyåret

300 g jordnötspulver (rostade och malda nötter)
200 g strösocker
250 g vetemjöl
200 ml rapsolja
1 tsk salt

äggvita till pensling

Sätt ugnen på 200 C. Blanda mjöl, salt, socker och jordnötter tillsammans. Ringla hälften av oljan i smeten, använd din hand och knåda blandningen. Häll resten av oljan medan du fortsätter att knåda. Om blandningen är för smulig tillsätt lite olja, tills du kan rulla den till en boll. Rulla degen till små bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper och bakplåt. Pensla kexen med äggvita innan gräddningen. Grädda i ca 17 minuter eller tills kexen är gyllene bruna.


Peanuts are rich in nutrients, providing over 30 essential nutrients and phytonutrients. Peanuts are a good source of niacin, folate, fiber, magnesium, vitamin E, manganese and phosphorus. They also are naturally free of trans-fats and sodium, and contain about 25% protein.

Jordnötter är rika på näringsämnen, vilka ger över 30 viktiga näringsämnen och fytonäringsämnen. Jordnötter är en bra källa till niacin, folsyra, fibrer, magnesium, vitamin E, mangan och fosfor. De är dessutom naturligt fria från transfetter och natrium och innehåller ca 25% protein.