Thursday, December 23, 2010

Risgodis / Rice Candies

Barnens favorit!
Children's favorite!

Ristoppar
ca 20 st

3 msk vispgrädde

25 g smör eller margarin

3 msk socker

1 msk honung

1 msk ljus sirap

3 dl rice krispies
50 g mörk choklad

Mät upp alla ingredienser förutom riset i en kastrull. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper. Bryt chokladen i bitar och smält i mikron. Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna. Låt kallna och förvara i kylen.

Rice Peaks
About 20 pieces

3 tbsp cream

25 g butter
3 tbsp sugar

1 tbsp honey

1 tbsp suryp

3 dl rice krispies
50 g dark chocolate

Measure all ingredients except rice in a saucepan. Boil mixture to caramel consistency in about 3 minutes. Remove from heat and stir in rice. Form the batter into peaks on parchment paper. Break the chocolate into pieces and melt in the microwave. Dip the bottom of the cold peaks in the chocolate and put them back on the paper to harden. Let cool and refrigerate.

No comments:

Post a Comment