Monday, December 27, 2010

Pirog / Pasty

Det här är en pirog man kan variera fyllningarna i. Denna gång blev det soya och ost.
This is a pasty you can vary the fillings in. This time I used soy and cheese.
Soyafylld pirog

1 ½ dl olivolja
1 ½ dl vatten
2 msk citronsaft
½ tsk salt
ca. 7 dl mjöl

Fyllning
2 dl soyakross
2 dl kokat vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk grillkrydda
2 tsk soyasås
svartpeppar
oregano
2 msk ketchup
2 msk senap
färskost
riven ost

Förbered degen. Blanda olivolja, vatten och citronsaft. Tillsätt salt och mjöl tills degen lossnar från skålkanterna. Låt degen vila i kylskåp medan du gör fyllningen. Koka vattnet och lägg i buljongtärningen och soyakrosset. Låt stå 10 min eller tills allt vatten har sugits upp i krosset. Krydda. 

Kavla ut degen till en tunn rektangulär platta på bakplåtspapper. Bred ut fyllning mitt på degen och strö ost ovanpå. Lyft degen från sidorna mot mitten, så att fyllningen täcks in. Vänd om, så att sömmen blir under pajen. Pensla ytan med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 graders ugn i cirka 30 minuter eller tills pajens yta har en vacker brun färg.
Soy filled Pasty

1 ½ dl olive oil
1 ½ dl water
2 tsp lemon juice
½ tsk salt
7 dl flour

Filling
2 dl textured soy mince
2 dl hot water
1 veg. stock cube
2 tsp bqb spice
2 tsp soy sauce
black pepper
oregano
2 tbsp ketchup
2 tbsp mustard
cream cheese
grated cheese

Prepare the dough. Mix olive oil, water and lemon juice. Add the salt and flour until the dough loosen from the edges of the bowl. Leave the dough to rest in the fridge while you prepare the filling.  Boil the water and add the stock cube and soy mince. Let stand for 20 minutes. Season to taste.

Roll out the dough into a thin rectangular plate onto baking paper. Spread the filling in the middle of the dough and sprinkle grated cheese on top. Lift the dough from both sides onto the filling. Turn the quiche around and brush with egg and sprinkle with sesame seeds. Bake in 200-degree oven at about 30 minutes or until the pie has a beautiful brown color.

No comments:

Post a Comment