Wednesday, December 29, 2010

Nyårsgratäng / New Year's Eve Gratin

Redan bestämt nyårsmiddagen? Här är ett förslag på en god gratäng.
Already decided what to eat for dinner on New Year's Eve? Here is one suggestion.
Potatisgratäng med spenat och feta
4 portioner

8-10 potatisar
250 g spenat
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Skölj och hacka spenaten. Hacka vitlöken. Blanda potatis, spenat, vitlök och kryddor i en smord ugnsform. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Servera med sallad.

Potato Gratin with Spinach and Feta
4 portions

8-10 potatoes
250 g spinach
2 garlic cloves
150 g feta cheese
1 tsp salt
a pinch of white pepper
2,5 dl cream
1-2 dl milk

Preheat the oven to 200 degrees. Peel and slice the potatoes. Wash and chop the spinach. Chop garlic. Mix potatoes, spinach, garlic and spices in a greased ovenproof dish. Pour in the cream and milk. Bake in the lower part of the oven for 40-45 minutes. Serve with a salad.

No comments:

Post a Comment