Saturday, December 18, 2010

Bröd med ficka / Bread with a pocket

Pitabröd är vanligen runda och platta och har i allmänhet två skikt, som efter gräddningen bildar en inre ficka. Denna ficka uppstår på grund av den höga temperaturen som används när brödet bakas.

Pita bread is usually round and flat and has generally two layers which, after baking separate to form an internal pocket. This pocket occurs because of the high temperatures at which the bread is baked.
Pitabröd

7 dl mjöl
2,5 dl vatten
2 tsk torrjäst
2 tsk socker
1,5 tsk salt
en nypa bakpulver
2 msk olja

Blanda alla ingredienser och knåda i ca tio minuter, tills degen är mjuk och smidig. Låt degen jäsa i ungefär en timme. Värm ugnen till 250-275 grader. Dela degen i 8 delar, kavla dem tunna, ca 15 cm i diameter. Lägg på en plåt och grädda på den lägsta nivån i 5-7minuter. Låt svalna under en duk. Servera fyllda.

Pita Bread

7 dl flour
2,5 dl water
2 tsp dry yeast
2 tsp sugar
1,5 tsp salt
pinch of baking powder
2 tbsp oil

Mix all ingredients and knead for about ten minutes, until dough is soft and smooth. Let dough rise for about an hour. Preheat oven to 250-275 degrees. Divide the dough into 8 pieces, roll them thin, about 15 cm in diameter. Place on a baking sheet and bake on the lowest level in 5-7minuter. Let cool under a towel. Serve stuffed.

No comments:

Post a Comment