Monday, November 22, 2010

Zucchini Muffins




Squash-Apelsinkaka, eller muffins
10 bitar

2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl riven squash
1 apelsin, saft och rivet skal från ½
125 g smält smör
3 ½ dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk muskot
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, squash och apelsinjuice- och skal. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Om du gör muffins, grädda dem 10-20 minuter, beroende på storleken.

Zucchini-Orange cake, or muffins
10 pieces

2 egg
2 ½ dl sugar
2 dl grated zucchini
1 orange, juice and zest
125 g melted butter
3 ½ dl flour
1 tbsp cinnamon
2 tsp baking powder
1 tsp nutmeg
½ tsp salt

Preheat the oven to 175 degrees. Beat eggs and sugar until fluffy. Add butter, zucchini and orange juice- and zest . Mix all dry ingredients and fold them into the batter. Pour batter into a greased and breaded form. Bake in oven for 40 minutes. If you make muffins, bake them for 10-20 minutes, depending on the size.

No comments:

Post a Comment