Thursday, November 4, 2010

Vegetarisk sås / Vegetarian Sauce

Sojakross är en bra proteinkälla, då man som jag inte äter kött. Men om du inte vill använda dig av soja, kan du lika gärna använda maletkött.

Soy is a good source of protein, when you don't eat meat. But you might as well use minced meat in this recipe.

Pastasås

2 lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl sojakross
3 dl krossade tomater
 2-3 dl vatten
0,5 vegetarisk buljongtärning
100 g smältost
basilika
oregano
svartpeppar
paprika krydda
 
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökarna i stekpanna med lite olja. Tillsätt krossade tomater, sojakross, vatten och buljongtärning. Låt koka på medelvärme i 5-10 minuter. Rör ner smältost och kryddor. Låt såsen sjuda tills osten smält ordentligt. Ät med pasta!

Pasta Sauce

2 onion
2 garlic cloves
1,5 dl textured soya protein, minced
1 can chopped tomatoes
2-3 dl water
0,5 vegetarian stock cube
100 g cream cheese
basil
oregano
black pepper
paprika, ground
  
Peel and chop the onion and garlic. Fry the onions in the pan with some oil. Add chopped tomatoes, soy mince, water and stock cube. Let cook on medium heat for 5-10 minutes. Stir in cheese and spices. Let the sauce simmer until the cheese melts completely.
Eat with pasta!


No comments:

Post a Comment