Monday, November 29, 2010

Saltigt, Savoury



Pizzapaj

Botten
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kvarg
ev. salt

Fyllning
Man tar vad man har

Rör ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i 200 C. Fyll pajsakalet med valfri fyllning. Vi hade pesto, majonnäs, tomat, cheddarost och peppar-brieost. Grädda i ugnen tills osten smält. Gott med en sallad till.

Pizza-quiche

Crust
2,5 dl flour
75 g butter
3/4 dl quark
salt, optional

Filling
Take what you have

Stir together flour and butter to a breadcrumb consistency. Add the quark and work the dough quickly. Press the dough into a pie dish, about 24 cm in diameter. Prick with a fork. Let the pie rest in the refrigerator for 30 minutes. Pre-bake pie crust for about 10 minutes at 200 C. Fill the crust with filling of your choice. We had pesto, mayonnaise, tomato, cheddar and pepper-brie. Bake in oven until cheese has melted. Good with a salad.

No comments:

Post a Comment