Thursday, November 25, 2010

Saganaki



Feta Saganaki

250g fetaost
1 ägg
1 tsk oregano 
8 msk vetemjöl  
2 msk olivolja  
svartpeppar  
2 stora mogna tomater i skivor   
1 citronklyftor

Skär fetaost i ungefär 8 skivor. I en liten skål, vispa ägg med oregano. Doppa varje bit av feta i ägg och sedan i mjöl. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek osten i olivolja tills gyllene brun på båda sidor. Servera med tomatskivor, krydda med svartpeppar och garnera med citron klyftor.

Feta Saganaki

250g feta cheese  
1 egg  
1 teaspoon finely chopped fresh oregano 
8 tablespoons plain flour  
2 tablespoons olive oil  
freshly ground black pepper  
2 large ripe tomatoes, sliced  
1 lemon, cut into wedges

Slice feta into about 8 slices. In a small bowl, beat the egg with the oregano. Dip each slice of feta in egg, shake off excess, and coat in flour. Heat olive oil in a frying pan over medium heat. Quickly cook cheese in olive oil until golden, turning once. Pat dry with kitchen roll. Arrange feta on a plate with thick tomato slices, season with black pepper, and garnish with lemon wedges.

No comments:

Post a Comment