Tuesday, November 30, 2010

Banana Muffins



Bananmuffins med crumble

2 bananer, skalade och mosade
100 g smör 
2 dl strösocker 
2 ägg 
4 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vanillinsocker 
1 dl gräddfil

Crumble 
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa kanel
50 g smör

Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker, bikarbonat och bakpulver i en skål. Vispa upp äggen och vispa i smör, mjölk och gräddfil. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela smeten i muffinsformar. Strö på crumble. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Banana Muffins with Crumble

2 banana, peeled och mashed
100 g butter 
2 dl sugar 
2 egg 
4 dl flour 
1 tsp bicarbonate 
1 tsp baking powder 
1 tsp vanilla sugar 
1 dl sour cream

Crumble 
1 dl flour
¾ dl sugar
1 tsp vanilla sugar
a pinch of cinnamon
50 g butter

Melt the butter and let cool. Mix flour, sugar, baking soda and baking powder in a bowl. Beat the eggs and whisk in butter, milk and sour cream. Stir egg mixture into flour mixture. Preheat the oven to 225 degrees. Divide batter into muffin cups.  Mix all the ingredients to crumble and sprinkle on muffins. Bake in oven for 10-12 minutes.


No comments:

Post a Comment