Det kom ett paket
i posten, från Finland, innehållande bl.a. en tidning med detta recept. Mycket god kaka.
Päronkaka med valnötter
och honung
10 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 stora päron
50 g valnötter
2-3 msk honung
1 tsk kardemumma
pärlsocker
ca 75 g margarin,
riktigt kallt
Vispa ägg och
socker med en elvisp i 5 min. Tillsätt vetemjöl och rör så att allt är precis
blandat. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Skär
päronen i skivor och lägg dem i omlott i ett cirkelmönster ovanpå smeten. Smula
hälften av valnötterna över (spara resten till garnering). Lägg på små klickar
med honung. Strö över kardemumma och pärlsocker. Hyvla margarin över kakan.
Grädda i 175C i 40-45 min. Känn med en provsticka så att den är färdig. Garnera
med resten av valnötterna. Sikta över florsocker. Servera med vaniljsås eller
glass.
A package came with
the post, from Finland, including a magazine with this recipe. Very good cake.
Pear Cake with Walnuts and Honey
10 pieces
4 egg
3 dl sugar
3 dl flour
2 big pear
50 g walnuts
2-3 tbsp honey
1 tsp cardamom
pearl sugar
about 75 g
margarine, really cold
0 Comments