Saturday, October 16, 2010

Linsröra / Lentil Dip



Orientalisk linsröra

1 rödlök               
2 vitlöksklyftor                 
2 tsk spiskummin, mald                            
3 dl röda linser                
5-6 dl vatten
2 msk olivolja
En handfull färsk persilja               
salt
             
Skala rödlök och vitlök. Grovhacka. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök, spiskummin och linser. Fräs någon minut. Tillsätt vatten. Låt koka utan lock i cirka 10 minuter. Dra åt sidan och låt svalna. Grovhacka persiljan. Blanda detta med linsröran. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt. Gott att äta till bröd.

Oriental lentil dip

1 red onion               
2 garlic cloves               
2 tsp ground jeera                            
3 dl red lentils                
5-6 dl water
2 msk olive oil
a handful of fresh parsley               
salt
             
Peel the onion and garlic. Coarsely chop. Heat olive oil in a saucepan. Add the onions, jeera and lentils. Fry for a minute. Add water. Boil uncovered for about 10 minutes. Pull aside and let cool. Coarsely chop the parsley. Combine parsley with the lens mixture and mix with a mixer or food processor. Season with salt. Delicious to eat with bread.

No comments:

Post a Comment