Couscous tillverkas normalt av durumvete som blandas med vatten och formas till små korn. Kornen blandas med mjöl för att de inte ska klumpa ihop sig. Efter det torkas kornen och överblivet mjöl silas bort. Couscous är nationalrätt i Algeriet, Marocko och Tunisien.
Today's couscous consists of small granules or pellets made from semolina flour (from the heart of durum wheat). It resembles farina, polenta, or grits but slightly larger. Couscous is the national dish of Algeria, Morocco and Tunisia.
Kryddig couscous
2 dl couscous
2 dl
grönsaksbuljong
1 lök
150 g chaminjoner
1 msk olja
2 tsk curry
1 msk
paprikakrydda
2 msk tomatpuré
1 dl russin
1 tsk salt
1 msk smör
Koka buljongen.
Ta bort från plattan och blanda i couscous. Låt svälla några minuter. Tillsätt smör
och rör om. Hacka lök och svamp. Värm olja i en stekpanna och lägg i kryddorna.
Stek en stund och tillsätt sedan löken och svampen. Stek en stund, så att lök
och svamp får lite färg. Till sist
häller du i även couscous, russin, och tomatpure och steker ytterligare en
stund. Krydda med salt. Färdigt att servera.
Spicy Couscous
2 dl couscous
2 dl veg. stock
1 onion
150 g mushroom
1 tbsp oil
2 tsp curry
1 tbsp paprika
2 tbsp tomato
paste
1 dl raisin
1 tsp salt
1 tbsp butter
2 Comments
Älskar din matblogg!! Kram Singapore-Karolina
ReplyDeleteTack snälla du Karolina!
ReplyDelete