Friday, October 22, 2010

Kuːskuːs

Couscous tillverkas normalt av durumvete som blandas med vatten och formas till små korn. Kornen blandas med mjöl för att de inte ska klumpa ihop sig. Efter det torkas kornen och överblivet mjöl silas bortCouscous är nationalrätt i Algeriet, Marocko och Tunisien.

Today's couscous consists of small granules or pellets made from semolina flour (from the heart of durum wheat). It resembles farina, polenta, or grits but slightly largerCouscous is the national dish of Algeria, Morocco and Tunisia.
Kryddig couscous

2 dl couscous
2 dl grönsaksbuljong
1 lök
150 g chaminjoner
1 msk olja
2 tsk curry
1 msk paprikakrydda
2 msk tomatpuré
1 dl russin
1 tsk salt
1 msk smör
             
Koka buljongen. Ta bort från plattan och blanda i couscous. Låt svälla några minuter. Tillsätt smör och rör om. Hacka lök och svamp. Värm olja i en stekpanna och lägg i kryddorna. Stek en stund och tillsätt sedan löken och svampen. Stek en stund, så att lök och svamp får lite färg.  Till sist häller du i även couscous, russin, och tomatpure och steker ytterligare en stund. Krydda med salt. Färdigt att servera.

Spicy Couscous

2 dl couscous
2 dl veg. stock
1 onion
150 g mushroom
1 tbsp oil
2 tsp curry
1 tbsp paprika
2 tbsp tomato paste
1 dl raisin
1 tsp salt
1 tbsp butter

Boil the broth. Remove from heat and stir in couscous. Let soak a few minutes. Add butter and stir. Chop onions and mushrooms. Heat oil in a pan and add the spices. Fry for a while and then add the onions and mushrooms. Fry for a while, so that the onions and mushrooms get golden brown. Finally, pour in couscous, raisins, and tomato puree and fry for a while. Season with salt. Ready to serve.

2 comments:

  1. Älskar din matblogg!! Kram Singapore-Karolina

    ReplyDelete
  2. Tack snälla du Karolina!

    ReplyDelete