Wednesday, October 13, 2010

Bröd till lunch / Bread for Lunch


Rostat bröd med fetaostsallad

Visste du att det inom EU endast är tillåtet att kalla fetaost tillverkad i Grekland av får- eller getmjölk för fetaost.

Idén till denna smörgås har jag fått från ett café i Singapore. Så gott!

Du behöver
Några skivor bröd, t.ex. surdegsbröd
Fetaost
Isbergsallad
Gurka
Körsbärstomat
Röd lök
Vitlök
Valnötter
Olja

Blanda ihop isbergssallad, gurka, tomat, hackad lök, vitlök, fetaost och valnötter. Häll över olja och låt dra i kylen ca 30 min. Rosta brödet och bred på fyllningen. Njut!

Roasted bread with feta cheese salad

Did you know that according to the relevant EU legislation, only those cheeses produced in a traditional way in some areas of Greece and made from sheep's milk, or from a mixture of sheep's and goats’ milk of the same area, may bear the name "feta".

I have got the idé for this sandwich from a café in Singapore. So good!

You will need
Slices of bread, sour dough bread
Feta cheese
Lettuce
Cucumber
Cherry tomato
Red onion
Garlic
Walnuts
Oil

Stir together lettuce, cucumber, tomato, chopped onion, garlic, feta cheese and nuts. Swirl over some oil. Let it set in the freezer for about 30 min. Toast the bread and pour over the filling. Enjoy!

No comments:

Post a Comment