Bönbiffar
Bönor tillhör släktet baljväxter, Leguminosae. En del
bönor härstammar från Centralamerika, andra från Asien. Människan har ätit
bönor i flera tusen år. Baljväxter är mycket rika på protein och innehåller
även mycket kostfiber, mineraler och B-vitaminer.
Portioner: 4
50g pinjenötter
425 g borlotti
bönor, skjölda och torkade
1 liten röd lök,
fint hackad
2 msk soltorkad
tomat pesto
85 g skorpmjöl
1 ägg
olja, att steka
med
Rosta nötterna en
stund i het stekpanna. Ta bort från pannan och sätt vid sidan om. Mosa bönorna
med en blender eller med en gaffel. Tillsätt nötter, pesto, hälften av
skorpmjölet och ägget. Smaksätt med salt och peppar. Rör om. Med våta händer
gör smeten till fyra biffar. Doppa biffarna i det resterande skorpmjölet.
Förvara biffarna i kylskåpet minst 30min. före du steker dem i olja 3-4min på
båda sidor. Servera med t.ex. tunnbröd, tortillas, som hamburgare…
Bean burgers
Beans belong to the genus of leguminous plants;
Leguminosae. Some beans come from Central America, others from Asia. Humans
have been eating beans for several thousand years. Legumes are very rich in
protein and also contains a lot of fiber, minerals and B vitamins.
Serves 4
50 g pine nuts
425 g can
borlotti beans, rinsed and drained
1 small red
onion, finely chopped
2 tbsp sundried
tomato paste
85 g fresh
breadcrumbs
1 egg, beaten
oil, for frying
0 Comments