Toscabakelser
4 st
Mördeg
55 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
0,5 ägg
en nypa salt
Fyllning
80 g mandelmassa, riven
30 g smör, rumsvarmt
0,5 ägg
1/8 tsk mandelextrakt, valbart
Tosca
25 g smör, smält
2 msk strösocker
2 tsk grädde
1 tsk vetemjöl
25 g mandelspån
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda vetemjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i silikonformar (diameter 7 cm).
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda med smöret och mandelextraktet. Tillsätt ägg. Fyll formarna med blandningen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut bakelserna och höj ugnsvärmen till 200 C grader.
Tosca
Värm smör, strösocker, vispgrädde och vetemjöl i en kastrull under konstant omrörning. Ta bort från värmen när smeten börjar tjockna. Tillsätt mandelspån och blanda. Fördela toscasmeten över bakelserna och grädda dem i ytterligare cirka 10 minuter. Låt dem svalna innan du lossnar dem från formarna.
Tosca Pastries
4 pcs
Shortcrust Pastry
55 g butter
1.5 dl wheat flour
0.5 dl icing sugar
0.5 eggs
a pinch of salt
Filling
80 g almond paste, grated
30 g butter, room temperature
0.5 eggs
1/8 tsp almond extract, optional
Tosca
25 g butter, melted
2 tbsp caster sugar
2 tsp heavy cream
1 tsp wheat flour
25 g almond flakes
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix the wheat flour, icing sugar and butter. Add the egg and work together to form a dough. Press the dough into silicone muffin cups (diameter 7 cm).
Filling
Grate the almond paste and mix with the butter and almond extract. Add the egg. Fill the muffin cups with the mixture. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Remove the pastries and increase the oven temperature to 200 C degrees.
Tosca
Heat the butter, granulated sugar, heavy cream and wheat flour in a saucepan, stirring constantly. Remove from the heat when the mixture starts to thicken. Add the almond flakes and mix. Spread the tosca mixture over the pastries and bake for another 10 minutes. Let them cool before removing them from the muffin cups.




0 Comments