Gillar du toscakaka? Om ja, kommer du gilla dessa toscabakelser. De innehåller en krämig fyllning av mandelmassa och är toppade med en knaprigt god tosca. Väldigt gott. 

Do you like tosca cake? If so, you will like these tosca pastries. They contain a creamy almond paste filling and are topped with a crunchy tosca. Very tasty.



Toscabakelser

4 st


Mördeg

55 g smör

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl florsocker

0,5 ägg

en nypa salt


Fyllning

80 g mandelmassa, riven

30 g smör, rumsvarmt

0,5 ägg

1/8 tsk mandelextrakt, valbart


Tosca

25 g smör, smält

2 msk strösocker

2 tsk grädde

1 tsk vetemjöl

25 g mandelspån


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda vetemjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i silikonformar (diameter 7 cm). 


Fyllning

Riv mandelmassan och blanda med smöret och mandelextraktet. Tillsätt ägg. Fyll formarna med blandningen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut bakelserna och höj ugnsvärmen till 200 C grader.


Tosca

Värm smör, strösocker, vispgrädde och vetemjöl i en kastrull under konstant omrörning. Ta bort från värmen när smeten börjar tjockna. Tillsätt mandelspån och blanda. Fördela toscasmeten över bakelserna och grädda dem i ytterligare cirka 10 minuter. Låt dem svalna innan du lossnar dem från formarna.



Tosca Pastries

4 pcs


Shortcrust Pastry

55 g butter

1.5 dl wheat flour

0.5 dl icing sugar

0.5 eggs

a pinch of salt


Filling

80 g almond paste, grated

30 g butter, room temperature

0.5 eggs

1/8 tsp almond extract, optional


Tosca

25 g butter, melted

2 tbsp caster sugar

2 tsp heavy cream

1 tsp wheat flour

25 g almond flakes


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix the wheat flour, icing sugar and butter. Add the egg and work together to form a dough. Press the dough into silicone muffin cups (diameter 7 cm).


Filling

Grate the almond paste and mix with the butter and almond extract. Add the egg. Fill the muffin cups with the mixture. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Remove the pastries and increase the oven temperature to 200 C degrees.


Tosca

Heat the butter, granulated sugar, heavy cream and wheat flour in a saucepan, stirring constantly. Remove from the heat when the mixture starts to thicken. Add the almond flakes and mix. Spread the tosca mixture over the pastries and bake for another 10 minutes. Let them cool before removing them from the muffin cups.