Jag brukar alltid ha salt i mina bakverk. Salt höjer smakerna. Och choklad och salt är en perfekt kombo. Dessa muffins toppade jag med flingsalt och det är så gott med det salta mot det söta. Testa om du inte gjort det. Ha en fin dag!

I always add salt to my baked goods. Salt enhances the flavors. And chocolate and salt are a perfect combo. I topped these muffins with flaked salt and it's so good with the salty against the sweet. Try it if you haven't. Have a nice day!


Moist Chocolate Muffins With Flaky Salt

6 pcs


60 g butter, soft

90 g light brown sugar

1 egg, room temperature

50 g ricotta, room temperature

0.5 tsp vanilla extract

60 g all purpose flour

20 g cocoa powder

0.5 tsp baking powder


flaky salt


Preheat the oven to 175 C. Mix the butter and sugar. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Add the dry ingredients and stir until smooth. Pour the batter into a silicone muffin cups. Top with salt. Bake the muffins in the oven for 15-20 minutes. Remove from the oven and leave to cool. 



Chokladmuffins med Flingsalt

6 st


60 g smör, mjukt

90 g ljust farinsocker

1 ägg, rumstempererat

50 g ricotta, rumstempererat

0,5 tsk vaniljextrakt

60 g vetemjöl

20 g kakaopulver

0,5 tsk bakpulver


flingsalt


Värm ugnen till 175 °C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägg, ricotta och vanilj. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Häll smeten i silikonmuffinsformar. Toppa med salt. Grädda muffinsen i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.