Rabarber Jordgubbsmandelrutor
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
80 g smör, kallt
1 litet ägg
fyllning
2 dl skivade rabarber
2 dl skivade jordgubbar
saften av en halv citron
0,5 tsk vaniljsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk majsstärkelse
mandelmassa, riven
Värm ugnen till 175 grader C och klä en fyrkantig bakform, (18 cm x 18 cm) med bakplåtspapper.
I en skål, blanda samman mjöl, havregryn, mandelmjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smör och ägg, och arbeta in dem i blandningen med händerna eller en gaffel. Tryck 2/3 av degen i den förberedda formen i ett jämnt lager.
Till fyllningen: I en skål, blanda citronsaft, vaniljsocker, farinsocker och majsstärkelse. Blanda i rabarber och jordgubbar. Skeda fyllningen över degen och strö över riven mandelmassa. Smula resterande deg jämnt över toppen. Grädda i 40-45 minuter.
Rhubarb Strawberry Almond Squares
1 dl wheat flour
1 dl oatmeal
3/4 dl almond flour
3/4 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
1/8 tsp salt
80 g butter, cold
1 small egg
filling
2 dl sliced rhubarb
2 dl sliced strawberries
juice of half a lemon
0.5 tsp vanilla sugar
3/4 dl brown sugar
2 tsp cornstarch
almond paste, grated
Preheat oven to 175 degrees C and line a a square baking pan, (18 cm x 18 cm) with parchment paper.
In a bowl, mix together the flour, oatmeal, almond flour, sugar, baking powder and salt. Add the butter and egg, and work them into the mixture with your hand or with a fork. Spread 2/3 of the dough into the prepared pan in an even layer.
For the filling: In a bowl, mix lemon juice, vanilla sugar, brown sugar and cornstarch. Mix in rhubarb and strawberries. Spoon the filling over the dough and sprinkle with grated almond paste. Crumble the remaining dough evenly over the top. Bake for 40-45 minutes.
0 Comments